По случая със служителя на ГДБОП, предавал информация на Русия, се

...
По случая със служителя на ГДБОП, предавал информация на Русия, се
Коментари Харесай

Антимафиотът, арестуван за шпионаж - давал информация, изготвяна от българските служби

„ По случая със служителя на ГДБОП, предавал информация на Русия, се работи относително нескончаем интервал от време. През цялото време Софийската градска прокуратура е била в съгласуваност и е провеждала срещи с ДАНС в лицето на зам.-председателя Петър Петров и наблюдаващия прокурор Ангел Кънев. Служебно ни е известно, че това, което ще се изнесе, е само и единствено плод на работата на ДАНС “.

Това разгласи на брифинг градският прокурор на София Илиана Кирилова по отношение на извършена взаимна профилирана интервенция по линия на опазването на националната сигурност.

Прокурор Ангел Кънев разяснява, че досъдебното произвеждане е формирано предходната година и по него работят единствено български служби.

„ Служителят на ГДБОП е притеглен към наказателна отговорност. Същият в нескончаем интервал от време е осъществил връзка със специфичните разследващи служби на Руската федерация. Той е предоставял информация, направена от български служби. Всичките ни дейности са били след позволение на Софийски градски съд ", уточни Кънев и добави, че са взаимодействали с сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи.

" Ще се организира разпит и е постановено задържане 72 часа ", разгласи той. Искането за мярка за неотклонение ще бъде импортирано в съда допустимо най-скоро.

Петър Петров, заместник-председател на ДАНС, увери, че работата по случая е стартирала от ДАНС, и няма присъединяване на непознати служби.

" Няма непознати служби, нито непознати служби са арестували чиновник на ГДБОП. Разработката е почнала в ДАНС и по нея са работили единствено български органи ", акцентира той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР